fbpx

+36 20 551 1013 1133 Hegedűs Gyula utca 92.

Egészséges éhgyomorra kávét innod?

Hát erre azt hiszem, mindenki tudja a választ, éhgyomorra semmiképpen sem egészséges kávét inni. Emellett a rendszeres koffein fogyasztása függőséget is okozhat. Az, hogy ki mennyire tartja ezt be, mennyire figyel saját szervezete egészségére, vagy mennyire viseli meg a szervezetét, azt csak saját maga tudja. De miért nem ajánlják, és mitől függ, hogy ihatok-e vagy sem…

 

Mi van a kávéban

Te tudod, miért javasolják, hogy ne fogyasszunk éhgyomorra kávét?

Először is tudni kell, hogy mit tartalmaz a kávé, és miért nem jó, ha felkelés után rögtön ezzel indítjuk a napunkat?! A kávé csersavat tartalmaz, ami a még üres gyomrot nagyon megterheli. Persze ez attól is függ, hogy kinek, milyen a szervezete? Ha valakinek savas, neki semmiképpen nem ajánlott, hogy egy jó erős feketével kezdje a napot.

Persze ha valakinek nincsenek gyomorpanaszai, hosszútávon neki sem ajánlatos kávét fogyasztani, mert előbb utóbb tönkreteheti a gyomrát, akár gyomorfekélyt is okozhat.

Ha mégis úgy döntünk, hogy egy jó feketével kezdjük a napot, egy kevés tejjel fogyasszuk, így elkerülhető a gyomorégés, és megóvhatjuk a gyomrunkat.

Ezen kívül, ami még segítség lehet, hogy a kávé mellé, fogyasszunk pár szem kekszet. 

 

Tipp a reggeli gyomorégés elkerülésére

Tapasztalat alapján javaslom mindenkinek, aki reggeli gyomorégéssel küzd, feltétlen próbálja ki. Persze először én sem hittem benne, sőt, sokáig hezitáltam is, de amint kipróbáltam, minden kételyem elszállt.

Nagyon egyszerű, és különösebb előkészületet nem igényel, gyógyszer sem kell hozzá.

Rögtön felkelés után, igyunk meg, éhgyomorra, egy fél citrom kifacsart levét, vagy ha ez nincs otthon, akkor helyette egy felesnyi pohár citromlevet. Bármennyire is hihetetlen, működik!

A tudomány úgy magyarázza, hogy a sav közömbösíti a savat. Ezután már nem fog égni a gyomrunk, csak tegyük minden reggel ugyan ezt.

 

Megfelelő folyadékbevitel

Tudtad, hogy a kávéfogyasztás fokozza a vizelet kiválasztást? Persze ez nagyban függ attól is, hogy mekkora mennyiségben, és milyen formában fogyasztjuk a koffeint.

Ezért, aki egy nap többször is iszik kávét, annak mindenképpen oda kell figyelnie, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot vigyen be a szervezetbe.

Gondoltad volna, hogy még a bőrre is hatással van? A magyarázata egyszerű. Mivel fokozatosan vonja ki szervezetünkből a vizet, ezáltal hamarabb szárítja ki a bőrt, így, ha nem fogyasztunk megfelelő mennyiségű vizet bőrproblémákkal is küzdhetünk. Az átlag napi folyadékbevitel 2-3 liter.

 

Mire kell még figyelnünk

Az idősebbeknek érdemes arra is odafigyelni, hogy a koffein megakadályozza a kalcium felszívódását, ami a csontoknak elengedhetetlen ásványanyag. Ennek hiánya akár csontritkuláshoz is vezethet.

Megint egy olyan ismeret, amire nem is gondolnánk. A kávé fogyasztása, megemelheti a vércukorszintet, ezáltal ingadozhat, ez okozhatja azt, hogy kávézás közben megnő az édesség utáni vágyakozásunk is.

egészséges éhgyomor éhes reggeli

Ne maradj le kedvezményes tanfolyamainkról!

barexpert

});})(jQuery);
Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.