fbpx

+36 20 551 1013 1133 Hegedűs Gyula utca 92.

Az Instant kávék magas koffein tartalmúak, egészségesek?

Amit fontos tudni az instant kávéról, hogy ezek is valódi kávéból készülnek, és tartósítószert nem tartalmaznak. Van amelyik arabicából, vagy robustából, de készülhet ezeknek a keverékéből is, ezt gyártója válogatja. Igaz, a nagy kávéfogyasztók egy része lebecsmérli ezeket a koffein tartalmú gyorsan elkészíthető italokat, ennek ellenére elég nagy népszerűségnek örvend.

 

Hogyan is készül

Soha nem gondolkodtam rajta igazán hogyan is készül, mígnem egy termék kóstolón nem ismertették velem a folyamatot. Itt lettem rabja az instant kávénak.

Te tudod, hogyan készül?

Itt a bizonyítéka annak, hogy ez is az igazi kávébabból készül.

Két eljárási folyamat létezik. Mindegyik ugyan úgy kezdődik, mintha főznénk magunknak egy adag presszókávét, majd ez után különböztetjük meg őket.

Az egyik eljárás, hogy az így elkészült friss kávéból egy különleges eljárás folyamán, kivonják, a vizet, amiből csak a kész granulátum marad meg.

A másik során, a kész kévét fagyasszák, majd egy vákuum segítségével vonják ki a vizet belőle.

Végül ezek közül kerül az egyik a poharunkba, és mi ezt öntjük fel forró vízzel.

Tehát az imént leírt ismeretek alapján azt kell, hogy mondjam, mindenképpen ez is kávé!

 

Instant kávéfajták

Számtalan féle instant kávé közül válogathatunk. Vannak kisebb, és nagyobb kiszerelésűek is. Azt javaslom, amíg nem találjuk meg a megfelelőt, addig inkább a kisebbeket válasszuk.

Az, hogy mitől különböztethetjük meg őket, az függ attól is, hogy melyik eljárással készül. Ez határozza meg azt is, hogy klasszikus, vagy prémium kategóriába soroljuk be őket.

Van olyan, ami csak a kávét tartalmazza, és kedvünkre ízesíthetjük, van 2:1-ben, melybe már a kávén kívül kávékrémezőt is tettek, vagy a 3: 1-ben variáció, mely ezeken felül már a cukrot is tartalmazza.

Ezeket, csak forró vízzel kell felönteni, és már fogyaszthatjuk is.

Még csökkentett koffein tartalmú is létezik!

 

Miért szerethető kávé

Bevallom nektek, és az instant kávék kedvelőihez tartozom. Bátran kérdezhetitek, hogy miért?

A saját tapasztalatomat figyelembe véve írok most nektek véleményt.

Amiért egyenesen rajongok, hogy gyorsan elkészíthető! Tudom, ez egy sablon szöveg, de ettől még igaz! Nem mindig van időm kivárni azt, hogy lefőjön a kávé, és persze az előkészületekről nem is beszélek. Én a 3:1-ben kávét szeretem, ebben minden benne van, amire vágyom. Ezt csak forralt vízzel leöntöm, összekeverem, és már ihatom is. De olyan is van, hogy kimondottan ennek a kávénak az ízét szeretném érezni.

Ha nyitottak vagyunk az instant kávé felé, és megtaláljuk a nekünk valót, ízre, és fajtára biztos, hogy szeretni fogjuk ezt a „kávékülönlegességet” is.

kávé koffein instant egészséges

Ne maradj le kedvezményes tanfolyamainkról!

barexpert

});})(jQuery);
Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.