fbpx

+36 20 551 1013 1133 Hegedűs Gyula utca 92.

Milyen kávét vegyek, ami a legjobb ár,- érték arányban

Mivel nincs megszokott kávém, így mindig nagy dilemma, a kávévásárlás! Csak állok a polc előtt, és nézem, melyiket is vegyem meg!? Ezen kívül mi a fontos, és mi nem? Egyáltalán, mi az az arabica, na, erre a kérdésre is kitérek a továbbiakban…

 

Mással nem is indulhat a nap


Azok a korai kelések… azt hiszem, nem vagyok egyedül azzal az érzéssel, hogy ha másnap nem kéne felkelnem, tuti kidobnám az ébresztőórát!

Persze van, aki szeret korán kelni, én nem az a típus vagyok, ezért, hogy jól induljon a napom, mindig egy jó erős feketével kezdek, melynek a koffein tartalma magas, ezáltal könnyebben indul a napom. A délután folyamán pedig egy jó habos cappucino, tej habbal, kevés kakaóval, vagy fahájjal megszórva….mennyei! Ez a reggeli espressohoz képest gyengébb.

Napi 2-3 kávét fogyasztok, ennek persze mindenféle változatát kedvelem.

Azt nem tudom, hogy szerencsésnek mondhatom e magam, vagy sem, de bármikor ihatok kedvemre. A barátnőm mesélte pont a minap, hogy késő délután megivott egy kávét, és még este 11 órakor is ébren volt. Na, ez rám nem jellemző!

 

Az első benyomás

 Mi is az, amit a kávé vásárlás során először meglátunk? Hát persze, a csomagolás!

Néha képesek vagyunk saját magunkat becsapni, és csak a szemünknek hinni, hogy minél színesebb, fényesebb, biztos annál minőségibb a tartalom is. Ez azért nem minden esetben igaz…ezért érdemes a csomagoláson található kis címkéről tájékozódni.

Kérdezhetitek joggal, hogy miért? Azt hiszem, semelyikünk sem szeretné a minőségi kávé helyett a csomagolás árát megfizetni.

Abban viszont egyetérthetünk, hogy fontos az első benyomás, kell valami, ami megfog bennünket, ez persze nem egy sima barna zacskós csomag lesz, hanem az, amelyiknek az egyszerűsége a szépsége! De mire is figyeljek igazán?

A keverési arányokra, mekkora arányban tartalmaz kávét, abból is milyen fajtát, vagy éppen az úgynevezett pótkávét tartalmazza, amitől nem biztos, hogy felfrissülünk.

 

Praktikus tárolás

 Nincs is annál jobb, mikor elkezdem kinyitni a csomagolást, és már érzem is a frissen pörkölt kávé illatát, nekem az is fontos, hogy ne csak első alkalommal érezzem ezt!

A kávé tárolása, pont ezért egy nagy kérdés...

Mindenki tetszése szerint, ma már sokféle lehetőség közül választhatunk; egy szép porcelán, vagy egy fa dobozka, de sokszor vannak akciók is, amikor a vásárolt termék mellé, egy dísz dobozt kapunk. Én ilyenben tárolom.

Erről szegény nagyi jutott az eszembe, ő szeret mindent a saját csomagolásában, dobozában tartani, így biztos, hogy semmit nem kever össze. Igyekszik mindent észben tartani, mindenre figyelni, de már ő sem lesz fiatalabb…de persze mi így szeretjük őt!

Pont ezért, praktikusnak találom, hogy sok cég már odafigyel a frissesség megőrzésére, és termékeiket aromazáró szeleppel látja el, így megőrizve a benne rejlő frissességet, minőséget, ezáltal biztosak lehetünk benne, hogy még 3-4 hét elteltével is ugyan olyan finom.

 

Egyáltalán miből van a kávé

Elértünk ehhez a részhez is, amit az elején említettem. Sokáig nem is érdekeltek ezek a dolgok, honnan származik, pörkölése… Ma már azért ennél körültekintőbb vagyok.

Ami számunkra mérvadó lehet, az két nagy csoport, az arabica, és a robusta, ez határozza meg az árát is.

Földünkön az összes termesztett kávénak a 75% arabica. Ha a két növényt hasonlítjuk össze, akkor ez a fajta, sokkal hamarabb kap el betegségeket, és kényesebb is a környezetére, pontosan ezért az ára is borsósabb.

Robusta, a nevéből eredően, robosztusabb ízű, karakterű, már maga a cserje is, ezért ellenállóbb, és nem igényel akkora gondoskodást, körültekintést. Viszont az íze az arabicához képest, melynek az elfogyasztása után enyhe karamelles ízt érzünk, itt inkább keserűbb.

Számtalan variáció létezik, van, amelyik 100% tartalmazza vagy egyiket, vagy csak a másikat, de sokan esküsznek arra is, hogy bizonyos kávék, csak ezeknek a különböző kevert formájában jók.

Vannak a világon kiemelt fontosságú babkávé ültetvények, melyeknek a fekvését, vagy az éghajlati övét tekintve, különleges zamatú kévét fogyaszthatnak, a hozzánk hasonló kávéimádók.

Itt terem a világ legdrágább kávéja, ilyen Jamaica, vagy Hawaii.

Remélem, lesz alkalmam rá, hogy életem során legalább egyszer, kipróbáljam ezeket a különleges italokat!

kávé legjobb ár-érték árérték milyen

Ne maradj le kedvezményes tanfolyamainkról!

barexpert

});})(jQuery);
Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.