fbpx

+36 20 551 1013 1133 Hegedűs Gyula utca 92.

Mi lesz a sok koffeinnel, amit kivonnak a kávéból?

Na, ezen még soha nem gondolkodtam el, ez idáig, nem is érdekelt igazán. Azt is be kell, hogy valljam, azt sem tudom, hogy mire használhatják, a kávéból kivont koffeint! Te tudod? Az energiaitalon, colán kívül el sem tudom képzelni, hogy hol tudják hasznosítani?! Azt pedig végképp nem gondoltam volna, hogy a kozmetikumok is tartalmazzák…

 

A gyógyszeripar is hasznosítja a koffeint

Miután utána néztem, megtudtam, hogy széleskörű a felhasználása, és persze a gyógyszeripar is sok mindent felhasznál, a koffeinnel sincs ez másként.

A fájdalomcsillapítóhoz, megfázás elleni gyógyszerekhez, de még az alkoholmérgezés kezelésénél is hasznosítják. Érdekes, mire nem jó?!

 

 

Tényleg fogyaszt a koffein

Gondolom te is hallottál már a zöld kávéról, és annak a fogyasztó hatásáról. Persze ebben az esetben is nagy szerepe van a koffeinnek. De hogy is segít?

A koffein hatására a zsírsavak felszabadulnak a zsírszövetek közül, felgyorsítja az anyagcserét. Ez mellett még étvágycsökkentő hatása is van. Nem csak a belsőnket tehetjük vele szebbé, hanem a külsőnket is.

Mivel a narancsbőr ellen is jó, és jó bőrfeszesítő hatású, ebből a tulajdonságából kiindulva, utána néztem, hogyan is készíthetnék magamnak valami testradírt. Szeretem a saját magam által készített dolgokat, az egyszerű, de tartósítószer mentes dolgokat.

Soha nem gondoltam volna, hogy milyen egyszerűen készíthetek otthon magamnak.

Másra nincs is szükségem, mint a reggel lefőzött kávé zaccra, és egy kis jó minőségű olajra. Ezt jól kenhető állagúra keverem, és fürdés előtt bedörzsölöm, a kritikus narancsbőrös felületet, mint a has, comb, vagy fenék tájékát. Kicsit várok, hogy beszívódjon, aztán csak langyos vízzel leöblítem. Mivel az elhalt hámsejteket leradírozza, így érezhetően selymesebb, puhább lesz a bőrünk.

 

Kozmetikumok, szépítő szerek

Tudtad, hogy némelyik tisztálkodó szer is tartalmaz koffeint?  Van például olyan tusfürdő, vagy sampon, te még testápoló is.

Ugyan úgy, mint a test radírnál, testápolót is készíthetek a kávézacc segítségével. A gyógynövény boltokban lehet kapni nagyobb kiszerelésű natúr krémeket, amik sokkal olcsóbbak, mint az áruházban kapható már bekevert testápolók, majd ezeket kedvünkre használhatjuk.

Ebben az esetben a kávézaccot keverjük bele a testápolónkba, amit aztán tekercseléshez használhatunk. Ahogy időnk engedi, de hetente egyszer, ha sikerül magunkra szánni 20 percet, érezhető lesz a hatása. De keverhetünk bele akár illóanyagokat, amik segítségével ellazulhatunk, szépíthetjük a bőrünket.

 

Üdítők, energiaitalok

A kivont koffeint természetesen az üdítőipar is hasznosítja.

Köztudott, hogy az energiaitalok is tartalmaznak jócskán koffeint, hisz ennek a segítségével érezhetjük, miután iszunk egyet, hogy felfrissültünk. Ez a tartalma miatt nem ajánlatos, hogy gyerekek fogyasszák.

Azok, akik valami okból kifolyólag nem fogyaszthatnak koffeint, mindenképpen érdemes tájékozódni, hogy az adott élelmiszer, tartalmaz e koffeint, ha igen, mekkora mennyiségben?!

kávé fogyaszt kivon gyógyszer kozmetikum vegyianyag hová kerül mi lesz

Ne maradj le kedvezményes tanfolyamainkról!

barexpert

});})(jQuery);
Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.