fbpx

+36 20 551 1013 1133 Hegedűs Gyula utca 92.

Így lehetsz otthoni, jó Barista!

Barista? Te tudod, mit jelent egyáltalán ez a szó, és mi köze van a kávéhoz? Soha nem találkoztam a hétköznapokban ezzel a kifejezéssel, míg a barátokkal be nem ültünk egy helyes kis kávézóba! Az itallapon annyi féle kávé volt, hogy azt sem tudtam, hogy melyiket válasszam, míg a segítségemre nem sietett egy Barista…

 

Na de, ki ő

A barista, más néven, kávé pincért jelent. Ő az a személy, aki a szakma számos területén, csak a kávé készítésével, és annak szervírozásával foglalkozik.

Így már könnyebben el tudod képzelni, miért tudott nekem segíteni a kávéválasztásnál! Lenyűgözött, mindent tudott róluk. Bármit kérdeztem, akár a tejjel, habbal, kávéval kapcsolatban…

Sőt, miután ő egy szakértő, a napszaknak megfelelően, rövid beszélgetés után, már egy kávékülönlegességet is tudott ajánlani számomra.

Tudtad, hogy már 17-20 éve oktatják ezt a szakmát, nem csak itthon, hanem külföldön is?

Még egy kis érdekesség, miszerint több száz évre visszanyúló múltja van Magyarországon a kávénak.

Már a 18. században létezett a kávépincér, mint fogalom, Budapestet pedig ezekben az időkben, a „kávéházak városaként” emlegették.

Igaz azokban az időben évekig tartó gyakorlásra volt szükség, hogy valaki ezt a címet birtokolhassa, manapság már sokkal rövidebb ideig tart, és könnyebben elsajátítható.

 

Mit adhat egy tanfolyam, miért érdemes elmenni

Ezeken a tanfolyamokon mindent el lehet sajátítani, amitől valaki jó „kávémesterré” válik!

Valld be, te is szeretnél otthon, barátoknak azzal dicsekedni, hogy milyen jó kávét főzöl, ki ne szeretne!?

Hogy ezt be is tudd bizonyítani, ebben segítünk mi, a BarExpert csapata!

Amit a tanfolyamról tudni kell, hogy kis létszámúak a csoportok, így nincs az, hogy valamit nem tudsz elsajátítani, lemaradsz, hisz mindenre aprólékosan oda tudsz figyelni!

Mivel kevesen vagytok, nem kell attól tartani, hogy nem tudsz gyakorolni, hisz erre is több lehetőség van, így könnyebben rögzülnek a dolgok fejben is.

 

Milyen hosszú egy tanfolyam? Munka mellett, hogy tudnám…

Folyamatosan induló tanfolyamaink úgy vannak kitalálva, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt.

A mai rohanó világban nagyon nehéz olyan időpontot találni, ami mindenki számára megfelelő, így arra is van lehetőség, hogy egyénileg alakítsuk ki, keressük meg azt az időszakot, ami neked a legmegfelelőbb! Sőt, ha te rövid idő alatt szeretnéd elsajátítani, létezik egy úgynevezett intenzív tanfolyam is.

Mi van, ha te szeretnél egy tanfolyamra elmenni, de nincs kedved hónapokig járni?

Erre is van megoldás, mégpedig a Hobby képzésHobby Barista, vagy Hobby Mixer

De lássuk, mit is jelent ez pontosan?

Ennek a tanfolyamnak a lényege, hogy rövid, 4 órás kurzus alatt bepillantást nyerhetsz a kulisszák mögé, milyen is egy Barista, vagy egy mixer élete, és persze kipróbálhatod önmagadat is egy ilyen szerepben! Ugye milyen jól hangzik?

Egy pár órára, és te lehetsz a bárpult „ördöge”!

Persze a csillogáson kívül, a munka részét is megtapasztalhatod, hogyan is kell kávét főzni.

Ezután, ha ráéreztél, amire nagy esély van, még mindig beiratkozhatsz egy hosszabb tanfolyamunkra.

Mindegy, hogy hobby szintű, vagy profi szeretnél lenni, kávézni, vagy koktélozni szeretnél, nálunk megtalálod, amit keresel!

 

Mitől lesz valaki jó Barista

Mit biztosítunk számodra?

  • Ha elvégzel egy tanfolyamot, garantáljuk, hogy minden tudásra szert teszel, amire egy jó Baristának szüksége van!
  • Tökéletesen tisztába leszel, azzal, hogy mi is ez a hivatás, erős alapokra, tudásra teszel szert.
  • Képes leszel felismerni, a jól, és rosszul elkészített kávékat, tisztában leszel a gépek, eszközök ismeretével, működésével.

Persze, ha mindez még nem lenne elég, megtanulod értékelni önmagadat, azt a tudást, amire szert tettél, hogy mit tudsz kihozni egy kávéból, mire vagy képes, hogy elkápráztasd a vendégeket. 

Akkor lesz valaki jó Barista ha átlátja ennek a szépségét, és megpróbálja úgy készíteni a kávét, hogy mindent, ami jó, azt belefőzi egy csészébe, és mindent, ami rossz azt pedig a zaccban hagyja.

Megismered a híres kávétermő vidékek történetét, kialakulását, és annak finomabbnál finomabb kávéit.

Minden szükséges eszközzel rendelkezünk, már csak te kellesz!

Berendezés tekintetében próbáltunk egy valódi bár részt kialakítani, ahol teljesen otthon érezheti magát a tanuló, így könnyebben elsajátítja a szakma fortélyait.
Persze ha a megfelelő tudásra szert tettél, egy bizonyítványt is adunk, mely akár több nyelven is kérhető, így akár már külföldön is elhelyezkedhetsz vele.

Mire vársz még, keress minket, BarExpert!

barista otthoni mitől legjobb

Ne maradj le kedvezményes tanfolyamainkról!

barexpert

});})(jQuery);
Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.