fbpx

+36 20 551 1013 1133 Hegedűs Gyula utca 92.

Házi forró csoki vs. bolti zacskós!

Amikor a forró csokiról van szó, akkor nekem mindig a következők jutnak eszembe... Sokaknak a forró csoki az a vendéglátó helyekről ismerhető zacskós kakaópor, vagy van ahol forró csokinak hívják kis túlzással :) Sajnos ezeknek nem sok közük van az igazi krémes csokihoz! viszont erre csak akkor jövünk rá amikor megkóstoljuk a frankót!! Sokak szerint a forró csoki és a kakaó az ugyanaz! Én erre azt mondom hogy akkor igyál sok kakaót :)

Cikk folytatása

Egészséges éhgyomorra kávét innod?

Hát erre azt hiszem, mindenki tudja a választ, éhgyomorra semmiképpen sem egészséges kávét inni. Emellett a rendszeres koffein fogyasztása függőséget is okozhat. Az, hogy ki mennyire tartja ezt be, mennyire figyel saját szervezete egészségére, vagy mennyire viseli meg a szervezetét, azt csak saját maga tudja. De miért nem ajánlják, és mitől függ, hogy ihatok-e vagy sem…

Cikk folytatása

Hogyan készül a koffeinmentes kávé?

Ismét egy érdekes téma, ami elgondolkodtató. Persze a mai tudomány már nagyon fejlett, így mindenre van megfelelő technológia, eljárás. De mégis hogyan vonják ki a koffeint, egy kávéból, ami azért jócskán tartalmaz élénkítő hatású anyagokat? Itt megemlítendő, hogy nincs olyan kávé, ami 100% koffeinmentes. Minimális koffeintartalma minden esetben van, de míg egy presszókávé 45-90mg koffeint tartalmaz, ennek a koffeinmentes változata 3-6mg.

Cikk folytatása

A kotyogós kávé elkészítési trükkje!

álasszunk bármilyen kávéfőzőt is, ami minden esetben meghatározó, az a jó minőségű kávé. A kotyogóval való kávéfőzés mindenképpen egy kis odafigyelést igényel. Te tudod, hogy hideg, vagy meleg vizet kell a kotyogóba tenni?

Cikk folytatása

Így lehetsz otthoni, jó Barista!

Barista? Te tudod, mit jelent egyáltalán ez a szó, és mi köze van a kávéhoz? Soha nem találkoztam a hétköznapokban ezzel a kifejezéssel, míg a barátokkal be nem ültünk egy helyes kis kávézóba! Az itallapon annyi féle kávé volt, hogy azt sem tudtam, hogy melyiket válasszam, míg a segítségemre nem sietett egy Barista…

Cikk folytatása

Az Instant kávék magas koffein tartalmúak, egészségesek?

Amit fontos tudni az instant kávéról, hogy ezek is valódi kávéból készülnek, és tartósítószert nem tartalmaznak. Van amelyik arabicából, vagy robustából, de készülhet ezeknek a keverékéből is, ezt gyártója válogatja. Igaz, a nagy kávéfogyasztók egy része lebecsmérli ezeket a koffein tartalmú gyorsan elkészíthető italokat, ennek ellenére elég nagy népszerűségnek örvend.

Cikk folytatása

A kapszulás kávé jó kávé?

Természetesen vannak előnyei, és hátrányai is annak, ha valaki arra vállalkozik, hogy kapszulás kávégépet vásárol. Mielőtt erre a döntésre jutunk, érdemes körültekintően utána nézni, melyik gép milyen, és hogy hol szerezhető be az adott készülékbe való kapszula. De hogy mi szól mellette, vagy ellene, na, ezt fogom most lépésről-lépésre elemezni.

Cikk folytatása

Mi lesz a sok koffeinnel, amit kivonnak a kávéból?

Na, ezen még soha nem gondolkodtam el, ez idáig, nem is érdekelt igazán. Azt is be kell, hogy valljam, azt sem tudom, hogy mire használhatják, a kávéból kivont koffeint! Te tudod? Az energiaitalon, colán kívül el sem tudom képzelni, hogy hol tudják hasznosítani?! Azt pedig végképp nem gondoltam volna, hogy a kozmetikumok is tartalmazzák…

Cikk folytatása

Terhes nőként ihatok kávét?

Amit mindenképpen figyelembe kell venni, hogy kinek milyen a szervezete, kinek mit ajánl az orvosa? Van, akinek kimondottan javasolják, hogy igyon meg reggelente egy kávét, vagy a nap folyamán is akár, mert alacsony a vérnyomása, de persze előfordul az ellenkezője is.

Cikk folytatása

Ne maradj le kedvezményes tanfolyamainkról!

barexpert

});})(jQuery);
Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.